Днес от 19:00 ч. в Националния дворец на културата ще

...
 Днес от 19:00 ч. в Националния дворец на културата ще
Коментари Харесай

Препоръчваме ви: Изложба показва най-касовите филми, снимани у нас

 Днес от 19:00 ч. в Националния замък на културата ще бъде открита фотоизложбата „ България - кино дестинация ”.

Изложбата демонстрира фрагменти, направени от известния български фотограф Симон Варсано на снимачните площадки на разнообразни интернационалните кино продукции, осъществени в България през последните години.

На фотосите могат да се видят световноизвестни артисти от ранга на Робърт Де Ниро, Бен Кингсли, Джон Малкович, Вирна Лизи, Джерард Бътлър, Морган Фрийман и други по време на работата си по филмите у нас. 

Вижте и останалите ни оферти за забавни културни събития за днешния ден:

Музика и танц

Спектакълът " Пориви " на френския хореограф Бенжамeн Бертран ще бъде показан като част от фестивала Antistatic в ДНК - пространство за актуален танц и пърформанс от 19:30 часа.

Бурята и поривите напразно в действителност са подбудени от придвижванията във въздуха – тази безтегловна маса, която протича свободно сред вътрешни и външни пространства. „ Пориви “ придвижва на сцената флуидната динамичност напразно в непрестанно вълнообразно придвижване.

Един мъж, една жена, вентилатор и осезателен лъх на въздуха, който ги свързва. Нищо повече не е належащо в „ Пориви “ на младия френски хореограф Бенжамен Бертран, чието име от ден на ден ще се чува на интернационалната сцена. 

Във финия и натоварен дует с Леонор Цурфлю сред техните две тела – по едно и също време сходни, само че противоположни – всичко е въпрос на чувство за течението на въздуха, за потока на придвижването, за контакта сред въздуха и кожата. Двамата се потапят в е танц, който наподобява на самобитен обред. Те са подкрепени от електронните трептения, създавани онлайн от Флориан Гете.

Сцената се трансформира в споделена чувствена територия, въвличайки усещанията на феновете в извънредно „ хореографско дишане “.

Театър

Класиката " Хамлет " по Уилям Шекспир ще се играе на сцената на Народен спектакъл " Иван Вазов " от 19:00 часа.

Постановката е на Явор Гърдев, а в нея ще забележим редица надарени артисти като Aлександър Узунов, Иван Юруков, Леонид Йовчев, Мариус Куркински и Ованес Торосян.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР